marți, 28 decembrie 2010

PARTIDUL ROMANILOR LIBERI ( VIRTUAL)

PARTIDUL ROMANILOR LIBERI - de ce?
 In primul rand voi incepe, asa cum am observat ca se poarta in "blogosfera",  prin a-mi motiva decizia de a crea inca un blog pe care sa-l adaug la zecile? sutele? de mii deja existente, si prin a-mi recunoaste vina de a nu fi verificat daca mai exista un alt site/blog similar. In cele din urma, chiar daca ar exista, ce-i cu asta? Eu vreau sa-l am pe al meu.
Si sa revenim la intrebarea "de ce?". O intrebare pe care o veti regasi foarte des in cuprinsul postarilor mele, pentru ca nu-mi propun sa ofer prea multe raspunsuri, ci mai degraba subiecte de discutie (si imi exprim aici speranta ca voi avea cu cine discuta, n-as vrea sa ma plimb singur pe aici) si de reflectie. De ce am ales denumirea "Partidul Romanilor Liberi"? pentru ca voi aborda in special subiecte din sfera politicului, insa vazute prin ochii unui om obisnuit (mai mult decat obisnuit, va garantez) si care are inca iluzia ca poate fi liber. Liber in tot ceea ce presupune semantica acestui cuvant, de la libertatea de a urma sau nu sfatul presedintelui Traian Basescu de a pleca din Romania, pana la libertatea de a gandi sau de a lua decizia daca imi echipez sau nu masina cu anvelope de iarna. De ce PARTID? Sincer, chiar nu intentionez sa infiintez o formatiune politica, nu voi strange semnaturi si nu voi incerca sa imi influentez cititorii sa ia vre-o decizie politica sau alta. Insa imi pun de multa vreme intrebarea: "De ce ei si nu noi?". De ce acceptam sa ia decizii vitale pentru noi persoane care nu se bucura de increderea noastra? Atitudinea generala pe care am observat-o in jurul meu este "nu avem de unde alege". Si atunci nici macar nu ne mai exercitam dreptul de vot, decat in situatii extreme, cand anticomunisti declarati merg sa-l voteze pe Ion Iliescu numai din teama de a nu ne trezi cu Vadim Tudor pe capul nostru.

5 comentarii:

Dan Cheplinski spunea...

Era frumos daca iti puneai si numele sa stim cine scrie

Anonim spunea...

Actiunea pentru Eliberarea României (A.E.R.) ''O miscare de emancipare politica a constiintelor ar ridica voalul care acopera escrocheria politica. Restul ar fi macar istorie (un zvicnet de umanitate in cautare de sens)'': http://www.universulromanesc.com/ginta/forumdisplay.php?f=9

Procesul comunismului si tranzitiei Intentat celor care au complotat contra intereselor României (1917-1944), (1944-1964), (1964-1989), valorificind prada şi evitind judecata (1989-astazi): http://www.universulromanesc.com/ginta/forumdisplay.php?f=624

Detalii/metodologie: http://www.legiuneastraina.org

Structurile politico-economice coagulate dupa decembrie 1989 s-au desfasurat conform unui plan de organizare in adincime, complex, ocupind spatiul politic, economic, financiar, prin trei mari ramificatii: FSN1(PD-L, ex : PD), FSN 2(ex: FDSN, PDSR, PSD) si ''FSN-3'' (PNL).

Sistemul perenizat (reasezat ciclic) se indreapta implacabil spre o perioada critica, ce-i poate fi fatala,…..vazut in prisma formelor ''cameleonice'', este constituit din retele de influenta antagonice, ''metamorfozate/emanate'' din cele trei componente majore: nomenclatura, securitatea, informatori, operatiunile de reasezare au fost coordonate (conspiratorii/consiliul de analiza – planificare), au adoptat noi metode de control/influenta/aservire, decentralizand activitatile in ''grupuri specifice'', organizindu-le ''indirect'' , intr-un sistem paralel cu aceiasi resursa umana (''partide'', ''ONG-uri'', ''agentii'', ''institutii''), pentru a controla sistemul/stat.

PARTIDUL ROMANILOR LIBERI spunea...

@Dan Cheplinski
Este atat de important un nume?
Am spus doar - sunt o persoana nacuta la est de GMT. Numele meu conteaza mai putin. Pot fi oricare din milioanele de romani care vor sa traiasca intr-un loc mai bun, dar pentru asta sa nu fie nevoiti sa-si paraseasca tara. Iar pentru noi, cei care gandim astfel, singura solutie este sa incercam sa schimbam ceva in Romania.

gion 0243 spunea...

kTraim in sclavagism, si in minciuna
Si ne conduc tilhari care fura
Ei zic ca asta-i capitalism
Mie mie din ce in ce mai dor de comunism Cu un canal si multe santiere
Unde doresc ca toti tilhari acestia
SA prospere
Iar cei ce nu vor sa munceasca
Leasi-aplica metoda chinezeasca
In genuchi si cu un glont in ceafa
Sa vezi atunci ce disciplina o sa iasa Abia atunci in ROMANIA
Se va instala cu adevarat democratia
Si vom trai ca-n rai
Pe al nostru mindru plai

CU drag de la gion 0243 asta e solutia

Anonim spunea...

41Am ajuns aici evident nemultumit de ce-i in tara asta,in speta in sfera politica romaneasca, toti sunt o apa si-un pamat, toate partidele politice nu sunt altceva decat formatiuni de APLAUDACI, adica adunaturi amorfe de membri de partid ce in afara de simplul fapt de a-si aplauda liderii de partid nu contribuie cu nimic la viata politica romaneasca.Cred c-a venit vremea sa apara si la noi un partid similar cu cel al nemtilor, si ma refer la Partidul Piratilor.
Eu unul mi-as dori un Partid Transparent unde sa fie totul la vedere, adica pe net, unde fiecare membru sa-si poata vedea votul, organele de conducere sa fie alese prin vot direct si deschis pe net,voturile sa fie tot timpul deschise,la vedere iar politica partidului sa fie decisa de membri prin vot direct asupra fiecarei probleme. Asta ar fi singura solutie de-a pune capat dominatiei SMECHERILOR din politica romaneasca, ce decid totul in acord doar cu interesul propriului buzunar, ca exemplu as cita un SMEKER de la Bucuresti prezent la alegerile biroului judetean (dintr-o anume zona) "voi votati pe cine vreti , dar iese cine trebuie"
Incerc sa prezint acest punct de vedere pe cat mai multe retele sociale, cine stie poate ideea va prinde, sunt sigur ca-s multi nemultumiti de asa zisa politica romaneasca si nu stiu ce sa faca!
Sunt curios ce opinie aveti !!!
Cu respect V.B.