joi, 24 februarie 2011

Drumuri noi – Ghete noi


Exista, pentru majoritatea dintre noi, tendinta ca, atunci cand apare o schimbare majora in existenta noastra, sa ne dorim si o schimbare de “look”, poate pentru a le arata celorlalti ca am evoluat, poate pentru a nu mai fi asociati cu un trecut de care nu suntem mandri.
In aceasta situatie se afla si partidul principal al actualei coalitii de guvernamant. PDL-ul isi doreste ghete noi, pentru a putea pasi linistit pe drumul care sa-l duca din nou la guvernare, fara a mai putea fi acuzat/blamat pentru esecurile, balbele si alte neajunsuri ale actualului guvern.
Prin urmare, pe toate canalele prin care se poate comunica cu noi, publicul larg cu drept de a intra intr-o cabina de vot, se lanseaza, prin zvonuri si declaratii mai mult sau mai putin voalate sau subtile, ipoteza ca actual guvern va fi inlocuit cu altul: mai bun, mai capabil, dar mai ales mai darnic in perspectiva apropiatelor alegeri locale si parlamentare din 2012.
Nu voi incerca sa analizez acum cat de mare este probabilitatea ca acest lucru sa se infaptuiasca. Insa, daca ne gandim ca inclusiv  D-na Elena Udrea, ale carei predictii s-au apropiat destul de mult de adevar pana acum, a lasat poarta deschisa acestui scenariu, sansele sunt mari. Ce ma intereseaza este insa urmatorul lucru: cati dintre romani vor fi convisi de aceasta schimbare de GHETE? Pentru ca sa fim sinceri: PICIOARELE pe care se sprijina PDL-ul vor ramane aceleasi, si il vor duce pe acelasi drum ca si pana acum. Vor fi schimbate decat ghetele – Guvernul Boc (al catelea?).

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sarabanda USL-ista a ajuns sa-si faca si bloguri acum