vineri, 11 martie 2011

REVOLUTIA PORTOCALIE A INVINS

In urma cu aproape sapte ani, in Romania incepea o “Revolutie portocalie” ce culmina cu instalarea lui Traian Basescu la Palatul Cotroceni si a lui Calin Popescu Tariceanu la Palatul Victoria.
Multi romani si-au pus toate sperantele in aceasta reusita. Si multi au fost dezamagiti. Intelectuali si membri de marca ai societatii civile, care au sustinut din toata inima acea “Revolutie portocalie”, se dezic acum cu si mai multa graba de ea. Si ma intreb “de ce?”.
In fond, in momentul de fata, IN ROMANIA, REVOLUTIA PORTOCALIE A INVINS. INTREAGA ROMANIE ESTE PORTOCALIE! Si nu intentionez sa sugerez ca PDL-ul ar fi reusit sa creasca spectaculos in sondaje. Nu, fac doar un simplu exercitiu de cromatica. Combinand Rosul PSD-ului cu Galbenul PNL-ului, rezulta culoarea USL-ului care este … portocaliu. Culoarea PC-ului nu conteaza, minipartidul lui Voiculescu este oricum cameleonic.
In prezent, nu exista in Romania structura politica importanta care sa nu fie mostenitoare directa a FSN-ului care, la randul sau, a fost un vasnic descendent al PCR-ului. Si, extrapoland exercitiul de cromatica, nu putem decat sa constatam ca singura schimbare din ultimii 21 de ani din tara noastra este aceea ca rosul intens al comunismului s-a decolorat treptat pentru a ajunge un portocaliu sters al intereselor personale ale celor pe care, la fiecare 4 sau 5 ani, ii votam cu din ce in ce mai multa sila.

Un comentariu:

viorel spunea...

interesant articol !